Beit Sahour, Palestine (2010)

Since we built our home in Palestine, consciously or unconsciously, we felt the necessity to create forms of life in common. Especially with the birth of Tala and Sama our two daughters, we did not want to lock ourselves in the bourgeoisie nuclear family. Sandi´s extended family helped in creating possibilities for a life in common.  In Palestine, the moment the family grows, the new members build over or aside from the original nucleus. We built our house on the rooftop of a three-store building where Sandi´s brothers live and where we also have our studio residency, a common kitchen, and a garden for family gatherings. Since the roof was used as common space, all the design of the extension of the house rotated around the idea to preserve access for all family members to the roof and, at the same time, become a sort of internal semipublic road where the old and new part of the house meet.

short video here IMG_2544 (2)

if you are interested in using it, email us